Baltijas čempionāts telpās

Pandēmijas dēļ Latvijā sen nebija šāda mēroga sacensības un beidzot Ventspilī mēs tās sagaidījām! Baltijas čempionāts telpās notika 21.-23.01.2022.

Sestdienā šāva rekursīvie un kompaktloki, bet svētdien neaprīkotie un garie loki un abas diena pagāja ļoti saspringti. Zināma mērā paspējām atradināties no starptautiskām sacensībām un katrs šāviens bija grūts, trūka pārliecības par savām spējām. Pārliecinātu un drošu šāvienu sacensību apstākļos dod regulāra sacensību pieredze, kura covid ierobežojumu laikā mūsu sporta veidā tika liegta.

Pārsvara visās cīņās un viesiem lokiem konkurence bija ļoti blīva rezultātu ziņā un bieži vien uzvarētājs tika noskaidrots tika pēc izšķiršāviena. Arī mūsu kluba biedriem, lai tiktu pie medaļām, nācās kārtīgi iesvīst un bieži vien cīņā bija tik saspringta, ka līdz pēdējām šāvienam nevarēja paredzēt, kurš būs uzvarētājs.

“Kvalifikācijā biju pirmajā pozīcijā”, stāsta Baltijas čempions neaprīkota loka klasē Nikolajs Siņņikovs, “tas iedeva man pārliecību un sajūtu ka treniņi šajā ziemā nebija veltīgi. Man nesanāca tas rezultāts, kuram biju gatavs un uz kuru cerēju – bija kļūdas. Bet pateicoties komandas atbalstam un gatavībai cīnīties, nepadoties un strādāt ar pilnu atdevi uz visiem 100% – jau turnīros un mix komandā šāvu pārliecinoši un izcīnīju divas zelta medaļas. Kaut gan ar katru turnīra kārtu pārspēt pretinieku bija arvien grūtāk, jo gan pretinieki bija ar vien spēcīgāki, gan es ar vien vairāk noguris, jo atšķirībā no maniem pretiniekiem, es šāvu arī sestdien rekursīvā loku klasē, līdz ar ko cīņa par zeltu sajūtu divu dienu nogurumu un tas traucēja sakoncentrēties, bet man tas izdevās un uzvaras izšķirsēriju noslēdzu ar trāpījumu desmitniekā”

Savukārt, mūsu kluba trenere Marina Rjabkova, zelta (neaprīkots loks) un bronzas (rekursīvais loks) medaļas ieguvēja, kā vienu no būtiskiem uzvaras faktoriem šajās sacensībās izceļ tieši taktiku: “Otrajā dienā neaprīkota loka klasē kvalifikāciju iesāku pārliecinoši ar 28 punktu sēriju, pusdistancē stabili biju līderos, un tad bija skaidrs, ka iepriekš iecerēta veidā līdz fināliem rezultativitāti uz noguruma fona saglabāt neizdosies. Gatavojoties sacensībām, es apzinājos ka būs jāšauj divas dienas, bet es negaidīju tik daudz garas un saspringās cīņas pirmajā dienā un sestdien 120-130 šāvienu vietā nācās izšaut 190. Pozitīvi ka daudzu gadu pieredze ļāva laicīgi novērtēt savus resursus un izvēlēties citu plānu. Un turnīros jau šāvu pārliecinoši. Arī mūsu kluba sportisti, ja arī pieļāva kļūdas šāviena izpildes tehnikā, toties ļoti prātīgi tika likti īstajā laikā un vietā dažādi taktiski risinājumi.”

Rezultāti Ianseo