2020.gads iesācies raženi

Janvāra mēnesis mūsu kluba biedriem noslēdzās visai raženi. Rīkojām sacensības, startējām sacensībās, vinnējām sacensības un uzlabojām rekordus.

Seeburgas stops

Seeburgas stopa sacensības Grobiņā mūsu klubs ne tikai palīdz rīkot, bet jau trešo gadu pēc kārtas kāds no mūsu kluba biedriem tiek līdz finālcīņām. Atgādināšu, ka šajās sacensībās drīkst startēt tikai, ja iegūta vismaz II sporta klase un finālcīņās notiek pēc alternatīvās šaušanas noteikumiem, un tas tiek atspoguļotas arī TV – sportacentrs.com.

Šoreiz mūsu klubu pārstāvēja tikai rekursīvā loka šāvēji:

  • Marina Rjabkova 2.vieta
  • Nikolajs Siņņikovs 2.vieta
  • dalīta 9.vieta Kristapam Ozoliņam un Andrejam Percovam
  • dalītā 17.vietā ierindojās un tik augsta ranga sacensībās debitēja Leonardo Carone

LIAC 2020

Nākamajā dienā turpat Grobiņa tika aizvadīts LIAC 2020 (Latvijas Apvidus loka šāvēju čempionāts telpās pēc IFAA noteikumiem), kurā Marina Rjabkova laboja Latvijas rekordu vingrinājumā “Flint Round” AFBB-R loku klasē un Nikolajs Siņņikovs YAMFS-R loku klasē. Un sacensību noslēgumā zelta medaļas izcīnīja A. Zālīte BU loka klasē, M. Rjabkova un N. Siņņikovs (otrā vieta starp pieaugušajiem) un 6.vieta A.Percovam FS-R klasē.

Baltijas čempionāts telpās

Savukārt Ventspilī notika Baltijas čempionāts telpās, kurā piedalījās 118 sportisti no 4 valstīm. Šoreiz uzvaras laurus un Baltijas čempiona titulu ieguva Marina Rjabkova.

Marinas komentārs pēc sacensībām: “Konkurence bija spēcīga, un turnīrcīņas katra par katru aizrautīgākas. Divas cīņas notika arī līdz izšķiršāvienam (shoot-off). Viegli šī uzvara nenāca. Svētdien no rīta sākām šaut komandcīņas, tikām līdz medaļu mačiem, tālāk praktiski uzreiz sākās individuālās cīņas. Vienīgais lielākais pārtraukums bija 20 minūtes, kad cīņas sāka vīrieši. Visu pārējo laiku, ja tu labi šauj, tad tu arī visu laiku šauj, jo tiec nākamā kārtā, tas ir apmēram 5 stundas tu esi procesā bez pusdienas pārtraukuma. Kā viena cīņa beidzās, tev paziņo nākamo vairogu un pretinieku, izdala protokolus un aiziet nākamā cīņa. Loka atvilciena spēks ap 17 kg un pats loks sver ap 2kg. Tagad iedomājaties, ka šo visu jāsavalda, lai 18m attālumā trāpītu 4cm lielā “desmitniekā”. Tāpēc fināla cīņā visiem sportistiem ir nogurums. Kurš pārvar nogurumu, nepadodas, kurš labāk sagatavots tehniski un fiziski, kurš labāk tiek galā ar stresu, tas arī vinnē, jo kā jau minēju, praktiski visi mani konkurenti šāda līmeņa sacensībās ir spējīgi šaut maksimālu rezultātu sērijā, un periodiski, tā arī bija.”

  • Rekursīvā loka klasē N. Siņņikovam – 7.vieta individuāli un 4.vieta komandā. A.Percovanm – 17.vieta individuāli un 9.vieta komandā. Marinai zelts individuāli un 4.vieta komandā.
  • Kompakloku klasē – A.Bēniņam – 6.vieta individuāli un sudrabs komandā, E.Šilovam – 17.vieta individuāli un 4.vieta komandā.
  • Neaprīkoto loku konkurencē A.Vilciņam 9.vieta individuāli.